The Halle

Location /  Manchester, United Kingdom

People Involved /  Stephenson Studio

Project Courtesy of Havwoods International

Deconsecrated and refurbished in 2012 to provide rehearsal spaces for orchestras, the beautifully renovated Grade II listed church was the first permanent space for orchestrated music in its long history.   

The extension brief included rehearsal, performance, education and ancillary spaces for the Halle Orchestra and Choir, complemented by a café space addressing the public realm.  With blackened steel plates extending into the reception, the tactile interfaces of the building were carefully considered to include brushed gold handrails and door ironmongery, while the café also included European Oak tables with Tradition Pavilion chairs finished in blackened timber and Raf Simons Kvadrat fabric. 

Havwoods’ Aspen Raw wood flooring was specified for this project for its exceptionally tough properties and smooth surface texture. The two-layer constructed board comprises of a hardwood surface, backed by a superior-quality birch ply to ensure a great level of stability. Resulting in a floorboard that is rich in colour and sits beautifully across interiors of all different styles.  

PRODUCTS USED    

X